Ingrijirea tenului primavara

Primavara, pielea noastra se simte iarasi rasfatata de razele caldute ale soarelui. Si in timp ce buna dispozitie revine in suflet, tenul poarta inca urmele lasate de sezonul rece.

Primavara, pielea noastra se simte iarasi rasfatata de razele caldute ale soarelui. Si in timp ce buna dispozitie revine in suflet, tenul poarta inca urmele lasate de sezonul rece. Pielea este mai uscata, mai imbatranita, are un aspect galbui si nu mai prezinta prospetimea de altadata. Iar uneori apar si unele iritatii, eczeme sau pistrui. Neajunsurile la care a fost supus tenul se datoreaza in mare parte si faptului ca in timpul iernii, organismul a fost lipsit de o alimentatie bogata in vitamine si minerale, fiind expus in permanenta variatiilor de temperatura. De aceea, in acesta perioada, se impune sa acordam o atentie deosebita ingrijirii obrazului. Daca vei fi mai atenta la nevoile tenului tau, il vei ajuta cu siguranta sa-si recapete frmusetea si tineretea. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea tenului in prag de primavara:

Curatarea tenului prin gomaj
Curatarea tenului este un pas important pentru ca tenul tau sa-si recapete stralucirea. Se impune de aceea o curatire in profunzime a tenului, debarasandu-l de celulele moarte, de punctele negre, de cosuri sau de alte impuritati. Gomajul este o metoda excelenta de indepartare a celulelor moarte. Atentie insa! Daca ai o piele mai sensibila, alege un gel pentru gomaj cu particule mai fine ca sa previi iritarea tenului. Nu trebuie sa abuzam de gomaj, este suficienta folosirea lui o data sau de doua ori pe saptamana.
Regulile de aplicare ale produselor de gomaj sunt usor de urmat: se aplica produsul pe fata si pe decolteu, se lasa maxim zece minute ca sa actioneze dupa care, prin miscari circulare, se face peelingul. Dupa indepartarea produsului de curatat, este recomandata folosirea unei creme de fata adecvata. In loc de crema mai poti folosi o masca hranitoare si hidratanta, adecvata tipului de ten pe care il ai. Ai grija si la punctele negre de pe fata. Ele pot fi scose in timpul unei sedinte de bai de abur. Baie de abur dilata porii, iar continutul este eliminat mai usor. Evita insa sa le scoti singura pentru ca poti lasa urme vizibile pe fata si apeleaza mai bine la un specialist.

Alt sezon, alt tip de hidratare
Pielea asprita si lipsita de suplete trebuie ingrijita prin aplicarea unei creme hidratante zilnic, dimineata si seara. Produsele cosmetice pe care le-am folosit pe timpul iernii trebuie substituite prin acelea cu filtrusolar. Rolul acestor creme este de a hidrata si de a reda aspectul tineresc al tenului. In acest sens, ele trebuie sa contina vitamina A, D, E si C si sa corespunda tipului de ten pe care il avem. Prin urmare, pentru o piele uscata se recomanda o crema grasa, pentru o piele grasa -o crema fara uleiuri adaugate, iar pentru un ten normal – o crema mixta. Femeilor peste 30 de ani le este recomandata folosirera unei creme antirid ce contine retinol, substanta ce ajuta la mentinerea supletii pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu