Crema nutritiva sau hidratanta ?


Probabil că de multe ori, în faţa raftului de cosmetice, apare confuzia între o cremă hidratantă şi una nutritivă. Produsele par asemănătoare, însă înainte de a decide care se potriveşte cel mai bine, trebuie identificat tipul de ten. Astfel îngrijirea va fi corespunzătoare.

Când are nevoie tenul de hidratare?
Pielea elimină apă zilnic, astfel că produsele pentru hidratarea pielii sunt foarte importante. Cremele hidratante împiedică ieşirea apei la suprafaţă şi menţin pielea netedă şi sănătoasă. O cremă hidratantă bună nu este obligatoriu să conţină o listă lungă de compuşi, important este să conţină Vitamina E şi este potrivită tenului uscat sau sensibil. Cremele hidratante îmbunătăţesc funcţionarea pielii, elasticizează pielea și reţin apa în straturile profunde ale dermului.

Când are nevoie tenul să fie hrănit?
Rolul cremelor nutritive este de a hrăni tenul în profunzime, de a îmbunătăți circulaţia sângelui şi de a stimula regenerarea celulară, mai ales pe perioada nopţii.
Cremele nutritive conţin vitamine, minerale şi substanţe care  hrănesc pielea, o netezesc și îi dau strălucire. Ele pot fi folosite ca bază de machiaj, însă majoritatea cremelor nutritive sunt cele de noapte.Cele mai importante ingrediente de pe etichetele cremelor nutritive  ar fi Vitaminele C, A, E, aloe vera, ulei de Jojoba şi compuşi care acţionează împotriva ridurilor fine şi ale semnelor îmbătrânirii : antioxdanţi, colagen, retinol sau aminoacizi.


Tu ce crema pentru fata folosesti ?