Care este ordinea aplicarii cosmeticelor pe ten ?!

Demachiant, loțiune tonică, exfoliant și cremă hidratantă. Dar să nu uităm de serum, mască hrănitoare, factor de protecție sau gel de curățare.

Curățarea tenului
Fără nicio urmă de-ndoială, orice program de îngrijire începe cu demachiantul. Curățarea pielii este primul pas, dar și cel mai important pentru orice femeie, indiferent de vârstă sau de tipul de ten. Cu demachierea feței trebuie să înceapă și să se termine fiecare zi, chiar și atunci când nu ne-am machiat. Chiar și atunci când nu avem machiaj pe față, pielea produce sebum, transpiră și are nevoie de o curățare eficientă. Pentru persoanele cu ten uscat, demachiantul este suficient. Însă, pentru persoanele cu ten gras este necesar și un gel de spălare a feței.

Exfolierea
Imediat după demachiere, urmează exfolierea. Este indicat să nu ai alte loțiuni sau creme aplicate pe față atunci când îți exfoliezi tenul. De asemenea, exfolierea nu trebuie să se facă decât o dată pe săptămână și cel mai indicat este să se facă seara. Iar persoanele cu tenul uscat își pot face un gomaj o dată la două săptămâni.

Tonifierea tenului
Imediat după curăţarea tenului și exfoliere, urmează curăţarea tenului cu o loţiune tonică. Această etapă va curăţa mai bine tenul şi va restabili pH-ul pielii. Și tonicul se folosește în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Nu sunt indicate loțiunile care conțin alcool deoarece vor usca prea tare tenul, chiar dacă ai un ten gras.

Hidratarea
Când vine vorba de hidratare, putem folosi mai multe produse pentru a obține rezultatele dorite. Serumul este primul care se aplică deoarece are molecule mici și ingrediente active care penetrează profund epiderma. După serum, urmează crema hidratantă. Dar este bine să lași cel puțin 10 minute între aplicarea serumului și a cremei. De asemenea, este important să înțelegi că serumurile nu înlocuiesc crema, ci doar o completează.

Îngrijirea ochilor
Tot acum puteți aplica și crema pentru ochi care se dă pe toată pleoapa și sub pleoapă, cu tapotări ușoare.Trebuie să aveți o cremă specială pentru această zonă deoarece este mult mai sensibilă decât restul feței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu